Ethereum Nedir

Ethereum Nedir

Ethereum Nedir

Ethereum nedir sorusunun yanıtını öğrenmek için, makalemizi okuyabilirsiniz. Kripto varlık dünyasında Bitcoin’den sonra en bilinen coin Ethereum olmaktadır. Yatırımcıların araştırdıkları bir konuda, Ethereum ne zaman çıktı sorusuna dair olmaktadır. Ethereum 2013 yılında ortaya çıkmıştır. Bu varlık birimi Vitalik Buterin tarafından yayınlanmıştır. Eth varlığının ilk kuruluş amacı, bilgi işleme ait platformda kod çalıştırmasıydı. 

Eth sözleşme olarak tanıtılan uygulama kodunun güvenilir şekilde ilerletilerek ağ kuran ve merkeze sahip olmayan blok zincirdir. Uygulama içerisindeki işlem kayıtları değiştirilmez fakat doğrulanır ve ağ alanında dağıtılır. İşlemler yatırımcılar tarafından oluşturulan hesaplardan yapılır. 

Ethereum dünya genelinde dağıtık şekilde çalışma yapmaktadır. Bu sebeple de blok zincirini merkeziyetsiz dirayetli şekilde yapmıştır. Yapılan uygulama destekleri sayesinde, ağ üzerinde yer alan bir düğümün çalışmayı bırakması halinde diğer düğümler sistemde çalışmaya devam eder. 

Eth Nedir

Ethereum nedir sorusunun bir diğer şekilde sorulması “eth nedir” şeklinde olabilir. Çünkü ethereum varlığının kısaltılmış şekli eth olmaktadır. Ethereum varlığının yeni sürümü, ethereum classic’tir. Bu sebeple eth olan kısaltma şekli, etc olarak da kullanılabilir. 

Eth, kripto borsalarından alınabilir. Ayrıca cüzdanlar aracılığıyla da alınıp satılabilir. Bu varlığın satın alınabilmesi için, doğru bilgilerle hesap açılmalı ve sonrasında da kimlik doğrulamaya dair işlemler eksiksiz şekilde yapılmalıdır. Bu aşamaların bitmesinden sonra kredi kartı, havale vb. bir aktarımla varlığın satın alınma işlemi yapılabilir. Eth varlığının satılabilmesi içinde, eth borsaya iletilir ve istenilen varlık cinsine çevrilebilir. Ethereum varlığının başka varlıklar gibi sınırı olmamaktadır. Ethereum varlığının arz oranı senelik enflasyonun belirli bir oranına bağlı şekilde artışa uğramaktadır. 

Ethereum madenciliği yapılabilir mi? Bu sorunun yanıtını “evet” olarak verebiliriz. Eth madenciliği, matematik şekline uygun denklemlerin çözümlenmesi ve uygun olan donanımların sağlanması ile yapılabilir. Madencilik işlemine başlanmadan önce, ethereum cüzdanının oluşturulması gerekmektedir. Madenciliğin yapılabilme türleri birden fazladır. Bunlar; solo, bulut, tekli madencilik ve kişinin kendi madencilik alanını oluşturması şeklindedir. 

Ethereum, başlangıçta Proof of Work mekanizmasını kullanıyordu, ancak daha sürdürülebilir ve enerji verimli bir sistem olan Proof of Stake geçiş yapmak için büyük bir güncelleme gerçekleştirdi. PoS ile, kullanıcılar ETH’lerini ağa yatırarak blok üretimine katılabilir ve ödüller kazanabilir.