Ripple Yorum

Ripple Yorum

Ripple Yorum

Ripple yorum yapma konusunda kimler yer almaktadır? Kripto dünyasında araştırılan terimlerden biri de ripple olmaktadır. Yazı içeriğimizde bu terimin anlamını ve içeriğini açıklamaya yer vereceğiz. Fakat öncelikle belirtmek isteriz ki; kripto ve kripto dünyasına dair yapılan yorumlar tavsiye içeriğinde olamaz. Konu hakkındaki son karar yatırımcı olan kişiye bağlı olan haklar arasındadır. Bu sebeple de yatırımcılar tüm analiz ve yorumları dikkate alsa bile kendi hür iradesiyle karar vermelidir. 

Ripple teriminin anlamı “Online şekilde varlık göndermek için kullanılmakta olan iletişimlere dair protokolü” olmaktadır. İletişim protokolünün sistemi, 2012 senesinde ABD merkezli Ripple Labs tarafından oluşturulmuştur. Sistem içeriğinde dolar, Türk lirası gibi varlıkların yanında, bazı kripto varlıklarının da ödemelere dair işlemlerini destekler. 

Ripple blok zincir sistemine dahil olarak çok düşük maliyetli olacak şekilde işlem yapılmasını sağlar. Sisteme bağlı olarak küresel ve dünya çapında varlıkların gönderimi yani transferi sağlanabilir. Dijital varlıkların transferini blok zincirler üzerinden XRP kripto varlığı aracılığı ile yapmaktadır. 

XRP Nedir?

Ripple yorum konumuza devam ederken, Ripple kapsamında bilinen bir diğer terim olan XRP hakkında bilgilendirme yapacağız. XRP, kripto varlık biriminin açık kaynağa tabii olan blok zinciridir. Ayrıca XRP Ledger’inde yerel tokeni grubunda yer alır. Blok zinciri ve dijital varlık birimi, finansal transferlerin yapılması ve değiştirilebilmesi amacına uygun şekilde düzenlenmiştir. Yatırımcılar bu sistemi bir amaç için daha kullanmaktadır. Bu amaç ise değerlerinin stoklaması, korunması ve fiyat dalgalanmalarına bağlı olarak kazanç sağlayabilmektir. 

XRP hakkında birkaç önemli bilgiye yer verecek olursak;

  • XRP, kripto varlık birimleri arasında yer alır
  • XRP, 2012 senesinde David Schwartz, Arthur Britto, Jed McCaleb tarafından yapılmıştır ayrıca Ledger’e bağlı olarak onun yerel tokeni olmaktadır
  • XRP geliştiricilerine daha sonradan Chris Larsen katılmıştır, sonrasında da Opencoin şirketi kurulmuştur
  • XRP daha öncesinde çıkartılmıştır ve 100 milyar token arzı hakkına da sahiptir
  • XRP, Bitcoine oranla daha düşük maliyetli olmaktadır. Bunun yanı sıra daha hızlı işlem süresine sahip olur ve daha az enerji tüketimi yapar
  • Kripto varlık birimlerinden olan XRP, Ripple ait olmasa dahi onun yetkisine bağlı kullanılmaktadır