NFT Nasıl Alınır
NFT nasıl alınır ve hangi işlemlere tabii olmaktadır? NFT hakkında bilgi sahibi olmak için yazı içeriğimizi okuyabilir ve sitemizi ziyaret edebilirsiniz. NFT; eşi benzeri olmayan dijital varlık olmaktadır. Dijital sanat, koleksiyon parçaları, oyun içi öğeler vb. eşsiz olan eserler NFT kapsamında yer alabilir. NFT satın alınması için izlenmesi gereken adımlar şu şekildedir;
- Kullanımınıza uygun kripto cüzdan sahibi olmalısınız
- Kripto varlık satın alınmalı
- NFT Pazar yerine bağlanılmalı
- NFT seçilmeli
- NFT satın alınmalı
NFT’ler iki farklı teknikle satın alınabilir. Bunlardan ilki, hemen satın alma işlemidir. Bu kapsamda NFT’nin sabit değeri üzerinden işlem yapılır ve satın alma işlemi hemen gerçekleşir. Diğer yöntem ise teklif verme olmaktadır, teklif verme yönteminde açık artırma usulleri geçerli olur.
NFT Nasıl Saklanır
NFT nasıl alınır konusu kadar önemli olan bir konuda NFT’nin saklanmasıdır. NFT’nin güvenli şekilde muhafaza edilmesi için birkaç teknik olmaktadır. Öncelikle NFT’nin muhafaza edildiği cüzdanın güvenliği sağlanmalı ve kontrolleri düzenli şekilde yapılmalıdır. Bunun haricinde cüzdandan NFT görüntülenmelidir. Online platformalar aracılığı ile NFT’nin görüntülenmesi yapılabilir.
NFT’nin saklanması için bi diğer adım ise soğuk cüzdan kullanılmasıdır. Yüksek değer kapsamına dahil olan NFT’ler için Ledger ya da Trezor tarzında donanım cüzdanları da kullanılabilir. Buradaki cüzdan kullanımı tercihi yatırımcıya ait olmaktadır. Bu sebeple de yatırımcının kendisine en uygun olan cüzdana doğru şekilde karar vermesi gerekir.
NFT Tarihçesi
NFT nasıl alınır ve NFT nasıl saklanır sorularını yanıtladık. Şimdi de NFT’nin tarihçesi hakkında bilgilere yazımızda yer vereceğiz. NFT, blockchain teknolojisinin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkmıştır ve dijital varlıkların eşsizliğini temsil eder. NFT’nin geçmişi; blockchain evrimi ve sanat, oyun, koleksiyonlar vb. alanlardaki dijitalleşme süreciyle doğrudan ilişkili seviyededir.
NFT’nin temeli, Colored Coins olarak bilinen ve Bitcoin blockchain üzerinde çalışan sistemle ortaya çıkmaya başlamıştır. Colored Coins 2012 yılında meydana getirilmiştir ve belirli Bitcoin’leri farklı özelliklerle işaretleyerek sahipliğin takip edilmesine imkân sunmuştur. Fakat burada oluşturulan fikirler Bitcoin’in tekniksel kısıtlanmaları nedeniyle geliştirilememiştir.
NFT’ler 2017 yılında hızlı şekilde tanınmaya başlamıştır. Yani 2017 yılını NFT’lerin dönüm noktası olarak tanımlayabiliriz. Ethereum blockchain akıllı sözleşmesiyle alt yapısının desteklenmesi, NFT’lerin yaygınlaşmasını sağlayan temel unsurlardan olmuştur.